دروس دانش تبلیغ دین

دانش تبلیغ دین
ما در اثر رشد معنویت طیّ قرون و اعصاری که پشتسر گذاشتیم، با مخاطبانی روبرو هستیم که دارای سابقۀ ارادت نسبت به اولیاء دین و دارای تواضع به قرآن کریم هستند. علماء پیشین حوزه هم، توانستند بسیاری از موانع را بردارند.
بنابراین مخاطب ما امروز در اوج پذیرش دین است. اما از سوی دیگر شما در جامعه دو چیز را میبینید. یکی اینکه دینداران معمولاً به وضع مطلوب رشد نمیکنند. دوم اینکه دینگریزی هایی در لایههایی از جامعه دیده میشود. از تمسخرهایی که به مظاهر دینی صورت میگیرد تا توهینها و فرار از دینداری که به صورتهای مختلف وجود دارد.
هر چه دینگریزی وجود دارد و بخشی از دینستیزیها، تا اعتیاد و ضدیت با انقلاب، تا جریان های سیاسی مخالف خط مقاومت، همه ناشی از ضعف ما در تبلیغ دین است.
جدای از آمادگی که مخاطب در بستر گذر زمان برای پذیرش دین برای او پدید آمده است و بسیاری از موانع چه داخلی و چه خارجی وجود ندارد، اصلاً ما در هر زمانی داریم زندگی میکنیم، بدون ملاحظۀ مقتضیات زمانه، چگونه دین را باید آموزش داد؟ قرآن به ما چه اصولی را برای تبلیغ دین بیان میکند؟ اصول تبلیغ، برگرفته از قرآن و متون دینی، به ما شیوۀ صحیح تبلیغ دین را میآموزد…
علیرضا پناهیان
قم؛ مدرسه علمیۀ امام کاظم(ع) – ۱۴۰۰.۱۱.۱۸
کلیپ:
خلاصۀ دروس (سال اول):
خلاصه جلسه اول – راه حلی برای جذب حداکثری در تبلیغ دین
خلاصه جلسه دوم – رعایت فاصله ما با خدا در روش تبلیغ
خلاصه جلسه سوم – 7 هدف مهم عملیات تبلیغ دین
خلاصه جلسه چهارم – حکومت دینی، محدودکنندهی معاصی
خلاصه جلسه پنجم – مهمترین اثر تبلیغ بر ذهن مخاطب؛ اصلاح نگرشها است
خلاصه جلسه ششم – ضعف در تبلیغ دین ناشی از تلقی غلط ما از دین است
دیدگاهتان را بنویسید